Bananenbrood

Bananenbrood | Recept van Slowfoody

Ben jij gek op bananen, maar liggen er toch vaak een paar overrijpe exemplaren in je fruitschaal? Weet dan dat je er ontzettend lekker bananenbrood van kan bakken! Dit recept van Slowfoody is zelfs zo lekker, dat je er eigenlijk je bananen wat langer voor zou laten liggen.. Het is niet de gezondste versie, maar laat dat je niet tegenhouden, want dit bananenbrood is echt een absolute traktatie!

Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten + ca. 50 minuten oventijd

Ingrediënten

3 overrijpe bananen + 1 extra ter decoratie
2 eieren
100 gram roomboter (ongezouten) + extra om in te vetten
125 gram Griekse/Turkse yoghurt (vol)
150 gram rietsuiker
1 tl vanille-extract
250 gram bloem
2 tl bakpoeder
flinke snuf zout
2 tl kaneel
75 gram walnoten, grof gehakt
75 gram pure chocolade, grof gehakt

Verder heb je nodig
cakevorm van 26 cm
keukenmachine (foodprocessor)
bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Vet de cakevorm licht in met boter en bekleed hem dan ruim met bakpapier.
  2. Doe 3 bananen (in grove stukken gesneden) in de keukenmachine, samen met de boter, rietsuiker en het vanille-extract. Laat dit draaien tot je een gladde massa hebt.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel boven een ruime kom en voeg hier de natte ingrediënten aan toe. Meng alles goed met een spatel. Spatel als laatste de walnoten en chocolade erdoorheen.
  4. Schep het beslag voor het bananenbrood in de beklede cakevorm. Snijd de laatste banaan in de lengte door de helft, leg deze met de binnenkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven. Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid door met een satéprikker in het midden van het bananenbrood te prikken. Komt hij er schoon uit, dan is hij gaar.
  5. Laat je bananenbrood eerst 15 minuten in de vorm afkoelen en til hem daarna aan het bakpapier eruit. Laat hem op een taartrooster verder afkoelen.

Eet smakelijk!

P.S. Nog meer zin gekregen in recepten met bananen? Check dan ook zeker deze even!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen