5 x bijzondere pannenkoeken

In Nederland zijn we in veel dingen goed. Feestjes vieren, vrouwenvoetbal, klagen over het weer.. maar er is meer! Iets typisch Nederlands wat eigenlijk niet echt typisch Nederlands is. Pannenkoeken eten ze namelijk op heel veel verschillende plekken op de wereld. In Amerika zijn ze bijvoorbeeld wat kleiner en dikker en in Frankrijk een stuk dunner (en dan hebben we het alleen over de pannenkoeken natuurlijk ;))

Maar in Nederland zijn ze misschien wel het lekkerst! Heerlijk toch, zo’n pannenkoek met spek, kaas, appel of gewoon poedersuiker? Maar stiekem is er nog een hele andere onontdekte wonderwereld van de pannenkoek. We genieten zó van de klassiekers dat we soms wat bijzondere gekkigheden kunnen vergeten. Daarom is het hoog tijd om eens met een frisse blik naar de pannenkoek te kijken. Hieronder een kijkje in de creatieve pannenkoekwereld met wat heerlijke combinaties. Met producten van jouw favoriete markt natuurlijk.

Banaan, walnoot & honing

Altijd een gouden combi natuurlijk: walnoot en honing. Maak er een pannenkoek van! Je hebt nodig: een banaan, 2 eieren, 40 gram walnoten en een halve theelepel kaneel. Snijd de banaan in stukjes en meng dit samen met de eieren en kaneel met een staafmixer. Dit is je beslag. Bak de pannenkoeken goudbruin, hak walnoten grof en strooi ze over de pannenkoek. Voeg naar smaak nog wat honing toe en je kunt genieten! Deze is ook erg lekker als zondagmorgenontbijtje.

Courgettepannenkoeken

Nu een hartige variant. Courgettepannenkoeken zijn lekker licht en gezond! En ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken. Gebruik twee courgettes, twee eieren, acht eetlepels bloem, twee teentjes knoflook en wat koriander. Rasp de courgette en doe in een kom. Voeg de eieren, geperste knoflook en koriander toe en roer dit alles even goed door. Voeg dan de bloem toe, net zoveel tot het een beetje op pannenkoekenbeslag begint te lijken. Bak de pannenkoeken vervolgens goudbruin. Extra sausje erbij? Mix wat koriander, Griekse yoghurt, munt en knoflook voor een lekker frisse toevoeging.

Spinazie

Liever een Popeye-momentje? Met deze spinaziepannenkoeken kom je er wel. Maak pannenkoekenbeslag zoals je geweld bent. Voeg vervolgens grof gehakte spinazie toe aan je beslag voordat je begint te bakken. Bak vervolgens ook zoals je gewend bent en voilà, je hebt een iets energiekere versie van de standaardpannenkoek te pakken. Deze variant is héél erg lekker met een beetje geitenkaas, geroosterde pijnboompitten en warme honing eroverheen. Zorg dat je de geitenkaas erop legt zodra de pannenkoek uit de pan komt zodat deze een beetje kan smelten. En dan genieten maar!

Zalm en roomkaas

Voor een heerlijke vispannenkoek moet je deze hebben! Het is eigenlijk een soort zalmwrap met roomkaas. Alleen dan zonder wrap, maar met pannenkoek. Maak pannenkoekenbeslag zoals je gewend bent en bak hier pannenkoeken van. Smeer ze daarna in met roomkaas en beleg met zalm en eventueel wat rucola. Even oprollen en je kunt smullen!

Havermoutpannenkoek

Voor een lekkere ontbijtvariant moet je bij deze havermoutpannenkoek zijn. Mix een banaan, een ei, 75 gram havermout en 100 milliliter melk goed door elkaar, het liefst met een staafmixer. Bak ze in een paar minuutjes gaar. Serveer met bijvoorbeeld rode vruchten, honing of wat plakjes banaan.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen