5 Smoothies met kokos

We kunnen er niet omheen. Smoothies zijn hip, hipper, hipst. Heerlijk toch, zo’n beker vol gezonde en lekkere ingrediënten? Zeker de moeite waard! Het liefst gooien we er zoveel mogelijk doorheen en maken we de gekste en lekkerste combinaties. Natuurlijk kan de kokosnoot hierbij niet achterblijven. Met een beetje zoeken vind je al talloze hippe ‘kokoslicious’ smoothies. Maar welke zijn het lekkerst? Hieronder vijf van onze favoriete smoothies met kokosnoot in de spotlight. Mét natuurlijk verse ingrediënten van de markt.

Piña co-nada
Om te beginnen bij deze wereldberoemde cocktail; de Piña Colada. Maar dan de ‘gedraag-je’ variant in smoothie vorm. Zonder alcohol dus. De Piña Co-nada. Maar er zit natuurlijk niet helemaal nada in. De lekkerste ingrediënten hebben we gehouden! Want zonder alcohol en mét verse ingrediënten is het eigenlijk gewoon een ananas-kokosnoot smoothie. Meer dan 100 ml kokosmelk, een banaan en 75 gram verse ananas heb je niet nodig. Even goed mengen in de blender, wat ijsblokjes toevoegen en tropisch genieten maar!

Boerenkokos
Liever wat meer groenten in je smoothie? Geen probleem! Ga bijvoorbeeld eens voor een boerenkool-kokossmoothie. Ook weer met een guest appearance van de banaan.
Gebruik twee bananen, 100 gram boerenkool en 250 ml kokoswater. In de blender, en klaar! De spinazie fan kan boerenkool ook vervangen door spinazie. Voeg daar voor de variatie ook nog een lekker fris appeltje aan toe.

Iets meer spice
Wil je nog wat scherpers? Met een smoothie met Kurkuma en verse gember ben je zo wakker! Meng een banaan, 250 gram verse ananas, 240 ml kokosmelk, wat limoensap, 2 theelepels gemalen kurkuma en een stukje verse, fijngesneden gember in de blender. Voor de liefhebber kun je ook nog een half theelepeltje gemalen nootmuskaat toevoegen. Vergeet de ijsblokjes niet.

Mangkokos
Ook aan deze lekkere frisse mangosmoothie kan kokos niet ontbreken! Gebruik 125 gram verse mango, 250 ml kokoswater, naar smaak nog wat kokosstukjes, een takje verse munt en een klein beetje (zo’n 2 centimeter) verse gember. 

Het ultieme kokossmaakje
De échte kokos-lover kan deze niet overslaan. Neem 100 gram kokosyoghurt, 200 ml kokoswater, wat bevroren frambozen, een theelepel honing en een theelepel vanille extract. Je kunt nog een banaan toevoegen voor wat extra zoetheid. 

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen