Wereld Chocolade Dag | 3 x ontbijten met chocolade

Gaat er bij 7 juli een belletje rinkelen? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat je deze dag toch maar in je agenda markeert als belangrijk. En nee, we hebben het niet over de verjaardag van je oma of verre neef in Australië. 7 juli is namelijk elk jaar Wereld Chocolade Dag!

Wereld Chocolade Dag

Ja, de dag waarop de hele wereld zo’n beetje het bestaan van chocolade viert. Want ja, dat is natuurlijk wel even het vieren waard! En dat doen we al best heel wat jaren. Het begon op 7 juli in 1550. Chocolade werd voor het eerst geïntroduceerd in Europa. En dat hebben we te danken aan niemand minder dan Spanje.

Het schijnt dat de Spaanse veroveraar Hernán Cortés naar Mexico was afgereisd en daar onder andere het geschenk van de cacaobonen kreeg van de Azteken. Die nam hij natuurlijk terug naar Spanje. Het begin van ons heerlijke superfood/snack/liefdesverdriet-medicijn/broodbeleg. Hernán bedankt!

Ontbijten met chocolade

Ze zeggen dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Die dag moet je dus een beetje goed beginnen. Hoe doe je dit beter dan met een ontbijtje dat niet alleen maar voedzaam is, maar ook gewoon heel erg lekker! Hoe kan het ook anders dat we op Wereld Chocolade Dag daarom wat heerlijke chocoladeontbijtjes voor je op een rijtje hebben gezet!

Lees, maak en geniet! Natuurlijk kun je voor een groot deel van de ingrediënten gewoon weer even bij jouw favoriete markt aankloppen. Hieronder drie van onze favorieten:

Bakje havermout met…

Met chocolade natuurlijk. Maar dan de íets gezondere variant ervan: cacaopoeder. Zodat je dit ontbijt heerlijk zonder schuldgevoel op kunt eten. Je hebt nodig:
250 milliliter (amandel)melk, 7 lepels havermout, een banaan en twee eetlepels cacaopoeder. Meng de melk en havermoutvlokken en breng dit aan de kook. Prak de banaan en voeg ‘m toe aan de havermout. Liever plakjes banaan? Die kun je er ook gewoon doorheen roeren. Voeg als de havermout kookt twee eetlepels cacao toe. Laat dit nog even zacht doorkoken en je hebt een heerlijk gezond chocoladeontbijt in elkaar gedraaid!

Chocoladecroissantjes

Voor een iets minder, maar toch minstens net zo lekker ontbijt kun je zelf chocoladecroissantjes maken. Heerlijk voor op een lazy Sunday. Gebruik een blik croissantdeeg van 250 gram, drie eetlepels hazelnootpasta en twee eetlepels van je favoriete fijngehakte noten. Rol het croissantdeeg uit en besmeer met een laagje chocoladepasta. Strooi dan nog wat fijngehakte noten over het geheel en rol de lapjes deeg op. Snijd ze door en bak de rolletjes volgens de instructies op de verpakking van het deeg.

Chocoladepannenkoek

Hoewel we pannenkoeken hier in Nederland vaak ’s avonds eten, hebben ze het in het buitenland ook niet verkeerd. Pannenkoeken bij het ontbijt komen in verschillende landen veel voor. Daar kunnen we nog wel wat van leren! Ontbijtpannenkoeken dus. Mét chocolade natuurlijk.

Je hebt nodig: een banaan, 500 milliliter melk, 250 gram zelfrijzend bakmeel, een ei, twee eetlepels cacaopoeder en een eetlepel suiker.

Prak de banaan en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe. Mix dit alles goed door elkaar en je beslag is al af. Schenk het beslag in een goed hete pan en bak je chocopannenkoek zoals je gewend bent pannenkoeken te bakken. Top met wat chocoladepasta (dubbel choco!), aardbeien en poedersuiker voor die heerlijke finish.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen