Palingrokerij Spakenburg

Zin in een leuk dagje uit? Ga woensdag naar Spakenburg! Daar heb je de jaarlijkse palingrokerij wedstrijden, waar veel bekende visboeren zullen strijden om de ‘Jacob van Jan trofee’. Op woensdag 28 augustus van 10.00 tot 18.00 uur zal deze wedstrijd plaatsvinden in het authentieke centrum van Spakenburg. 

 

Palingroken door visboeren

Veel visboeren zullen meedoen aan deze wedstrijd. Misschien is de visboer van jouw lokale markt hier ook wel ambachtelijk aan het roken. Alle visboeren die aan deze wedstrijd meedoen zijn echte professionals en hebben veel verstand van het klaarmaken en roken van paling. Daarnaast verkopen deze visboeren en jouw lokale visboer ook altijd heerlijk, gerookte paling! 

Gerookte paling met pâpstip

Tijdens dit leuke evenement kan je een heerlijk, ambachtelijk belegd bolletje met paling eten. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een pondje gerookte paling mee naar huis te nemen. In Spakenburg wordt vis altijd gegeten met aardappelen en pâpstip, een echt Spakenburgs recept. Wil je dit ook proberen? Jacob van Jan heeft een receptenboekje uitgebracht met daarin 10 verschillende pâpstiprecepten. Vraag bij de kraam naar zo’n boekje en je kan ‘s avonds direct aan de slag! 

 

Cultuur van Spakenburg

Tijdens het roken van de paling is er ook een koor dat gezellig komt zingen. Daarnaast kan je je bezoekje combineren met een leuke vaartocht op een oude botter vanuit de museumhaven. Ook kun je natuurlijk het Spakenburgse museum bezoeken, om zo meer te weten te komen over de geschiedenis van Spakenburg en de Spakenburgse cultuur. Parkeren is door heel Spakenburg gratis.

 

Zomerse muziekavond

Vind je het leuk om ‘s avonds te blijven hangen in dit leuke dorpje? Blijf dan gezellig in het centrum van Spakenburg want er is een Zomerse Muziekavond. Van 19.00 tot 23.00 uur bouwt de band SuitUp! een gaaf feestje op het Spuiplein. 

 

Locatie

Dit evenement vindt plaats in het centrum van Spakenburg. 

Spuistraat 76 

3752 AH Spakenburg

 

Jouw lokale markt

Lukt het jou niet om de palingrokerij wedstrijd bij te wonen? Ga dan eens langs je lokale visboer, deze verkoopt zeker en vast ook heerlijke gerookte paling en zo kan je dus alsnog lekker genieten! 

 

Ga jij ook naar de palingrokerij in Spakenburg?  

 

Geniet

Laat je inspireren door de Marktnieuws van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen