Aan het woord: de man achter de Enkhuizer Worstenkraam

Je ziet ze misschien wel elke week en zegt altijd beleefd hallo. Of je maakt altijd even een praatje over het lekkere (of minder lekkere) weer. Maar hoe goed ken jij eigenlijk de marktondernemers op jouw favoriete markt? Hoe lang staan ze al op de markt? En wat is hun eigen favoriete product? Om de marktondernemer nog wat dichterbij te laten komen, lichten we er weer eentje voor je uit. Deze keer: John Lippe. Ook wel bekend als de man achter de Enkhuizer Worstenkraam. Deze kraam is te vinden op vijf markten, allemaal in Almere.

En wat vind je dan zoal bij de kraam van John? De specialiteit van het huis is toch echt wel de paardenworst. Niet iedereens favoriet, maar het is wel hét product waar de klanten speciaal voor terug blijven komen. Als je nog niet zo bekend bent met het product is het zeker wel het proberen waard! Heerlijk als broodbeleg, of gewoon uit het vuistje. Maar John verkoopt ook verschillende soorten leverworst, droge worsten en vers afgebakken grillworst. Kies bijvoorbeeld uit kipgrillworst, een extra pikante kipgrillworst of een grillworst met kaas. Ook voor andere soorten vleeswaren en broodbeleg moet je bij de Enkhuizer Worstenkraam zijn.

En maak dan ook meteen even een praatje, want daar houdt John wel van! Het contact met de klanten is voor hem het allerbelangrijkst. Toen hij in 2005 de kans kreeg om op de markt te ondernemen greep hij die meteen. Een winkel starten is nooit zijn ambitie geweest, juist omdat het contact met de klanten daar een stuk minder persoonlijk is. “Op de markt heb je meteen contact met je klanten. Dit is voor mij het allerbelangrijkste.”

En waar vind je John dan en wanneer? Op dinsdag staat hij in Lelystad, woensdag en zaterdag in Almere, donderdag in Bovenkarspel en vrijdag in Almere Haven. Kom gerust langs om bijvoorbeeld die speciale paardenworst eens te proeven!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen